Tämän viikon hakutreenit pidettiin jälleen Oittaalla. Maastoltaan paikka oli todella hyvä. Oikealla oli aluksi loivaa kalliota, joka puolessa välissä nousi jyrkäksi sammalrinteeksi. Vasemmalla oli suht tasainen ja sovitan tiheä kuusikko.

Koska Natta oli samana päivä aloittanut juoksun, niin olimme suoritus vuorossa viimeisenä. Eli mettään päästiin vasta klo 21 aikoihin. Siinä vaiheessa treenistä teki entistä haastavammaksi jatkuva sade ja siitä johtuva ekstra synkkyys. Muutenkaan ei olla vielä noin pimeellä treenattu aikasemmin.

Vähän kauhun sekasin tuntein lähettiin treenaamaan juoksujen takia. Etukäteen ei osannu aavistaa, että meneekö ne hyvin vai todella huonosti. Toisaalta muuten Nattasta ei ole huomannut mitenkään, että sillä mitään juoksua olis.

Treeneissä muuten edettiin normaalilla tavalla eli tarkotuksena ottaa kolme maalimiestä, mutta jos kaks ekaa menee hyvin niin sitten jätetään siihen. Ja keskilinjalla kosken Nattaan mahdollisimman vähän.

Eka maalimies oli vasemmalla puolella (eli valosammalla). Metsään Natta tuli todella innokkasti ja oli innolla lähdössä metsään. Remmistä irrotuksen jälkeen vein Nattan kaulapannasta metsän reunaan ja nostatin koiraa hokemalla, että missä on, niin että se oli irti. Todella nätisti Natta pysyi paikallaan. Heti ekalla lähetyksellä Natta lähti innokkaasti metsään. Pisto ei ollut ihan suora, mutta nätisti ilman sen suurempia kiemuroita juoksi maalimiehelle. Maalimiehellä Natta kuulemma on todella nätisti ja viihtyy hyvin. Syönnin jälkeen Natta tuli taas hyvin luokse.

Palkkasin Nattan makupalalla ja sen avulla (ilman koskemista) kuljetin Nattan uuteen lähetyspaikkaan. Toinen maalimies oli siis jyrkemmällä puolella, kallion päällä. Taas toistui samat kuviot eli Nattaan koskematta nostatin sitä hieman ja kun koira oli valmis niin lähetys. Nyt tämä toinenkin lähetys onnistui todella hyvin. Natta lähti vauhdikkaasti ja innokkaasti heti ekalla lähetykselllä maalimiehelle. Taaskaan pisto ei ollut ihan suora (pieni lenksu tuli matkalle), mutta tavoite (eli toinen maalimies tehdään innokkaasti) totetui todella hyvin. Eli tällä kertaa jätettiin treenit tähän.

Nämä oli ehdottomasti Nattan parhaat hakutreenit. Pikku hiljaa ollaan löydetty ne keinot, miten toimitaan metsässä. Natta tietää mitä siltä vaaditaan ja ite osaan toimia sen mukaan.
Tilasin meille nyt sitten hakurullankin, että pikku hiljaa ruvetaan metsän ulkopuolella rakentamaan ilmasujakin eli rullakoira Nattasta tulee.