Mulla on motivaatiopula tämän blogin päivittämisen suhteen. Ei vaan jaksa. Yritän nyt kuitenkin saada tämänkin ajantasalle, koska niin paljon on tapahtunut.

Parisen viikkoa sitten oltiin Järvenpäässä kisatreeni "kurssilla". Kurssilla oli järjestetty kisamaiset olosuhteen kehänauhoineen, liikkureineen ja tuomareineen. Joten oiva treeni meille vielä kun sain hyvän jännityksen päälle. Tälläkin kertaa Kati ja Geena lähti meidän seuraksi.

Kisat alotettiin ryhmäliikkeillä. Eli aluksi paikallaan istuminen. Tässä ei ollut mitään ongelmia. Nattan kanssa toimii hyvin ja on levollinen. Heti perään p-makuu. Eipä siinäkään mitään ongelmia. Haistelu näyttää olevat voitettu juttu. Hyvä niin! Näiden jälkeen Natta autoon (kuten kisoissakin teen) ja vähän ennen meidän vuoroa koira autosta ja lyhyet virittelyt.

Nattan kisaohjelmaan kuului seuraaminen, liikkeestä istuminen, hyppynouto, kaukot ja tunnari. Ja kaikki palkatta, jotta näin miten liikkeet toimii ja eritoten miten tunnari toimii.

Seuraaminen tuntus kehässä ihan hirveeltä. Video paljastikin että kävelen ite ihan vinossa, käsi takana ja tuijotan koiraa enemmän kuin tarpeeksi eli ei ihme jos on vino ja löysä. Paikallaan käännökset oli hyviä. Samoin oikeelle ja vasemmalle käännökset toimi hyvin. Täyskäännökset vois olla parempia, mutta näiden kanssa muutin nyt tekniikka, joten vielä pakka sekasin. Hitaassa kävelen ite liian hitaasti, mutta juoksu ja siinä käännökset toimii hyvin. Paikallaan käännöksen jälkeisiä liikkelle lähtöjä ja heti käännöksen jälkeisiä pyshdyksiä täytyy treenata. Näissä Natta oli vähän ulkona, koska en tienny ite miten toimia.

- Seuraminen oli hyvää ja nättiä. Hitaassa enemmän "haahuilua". Yksi täyskäännös oli huono. Paikallaansiirtymiseen voisi hakea säpäkkyyttä enemmän, koska seuraaminen muuten toimii niin hyvin.

Seuraavaksi liikkestä istuminen. Alussa tuli hyvin perusasentoon. Valmisteleva seuruu oli hyvä, vaikka tässäkin olin ite ihan vinossa. Taaksementäessä Natta liikutti toista etutassua, mitä ei yleensä tee.

- Hyvä perus istuminen. Taakse mentäessä liikutti toisto etutassua.

Hyppynouto oli ihan superhyvä. Lähti hyvin kapulalle, nosti hyvin ja toi hyvin. Perusasento oli ehkä inan vino.

- Hyvä hyppy ja hyvä nosto. Kapulaan hieman löysä ote (ei pureskele, eikä pyörittele) ja lopun perusasento hieman vino

Kaukoissa sekoilin ite sitten pahemman kerran. En muistanu mikä erkki oli mikäkin ja tein sitten ihan miten sattuu. (Tän voi laittaa jännityksen piikkiin). Jätössä meni hitaasti maahan. Seisomissa jumitti ja nousi vasta tokalla käskyllä. Yksi istuminen jäi kokonaan tekemättä ja muutenkin ajatus oli liikaa etenpäin.

- Kauttaaltaan pyrki tulemaan eteenpäin. Seisomiset hyviä, toisessa seisomisessa toinen takatassu liikkus hieman. Kaukojumppaa kotona, jotta muutkin vaihdot saadaan tekemään oikein. Liikkminen oli kuitenkin niin vähäistä, että kyllä tuolla kisoissa pisteitä saa.

Lopuksi vielä tunnari. Käännöksessä ei mitään ongelmaa. Hyvin Natta tässä klikkaa jo kapulat. Lähtee kapuloille hyvällä vauhdilla (nenä kuitenkin maassa). Nyt ei haistellu ollenkaan vaan otti suuhun ensimmäisen minkä sai. En kiinnittäny tähän mitään huomiota. Uusi lähetys tehtiin metriä eteenpäin. Natta ei paineistuut vääristä vaan meni hyvin. Nyt napsi jokaikistä kapulaa, mitä ei ole koskaan tehnyt. Oma sieltä kuitenkin nousi. Eli johtuuko palkattomuudesta vai mistä, koska tietää kuitenkin mitä siellä pitää tehdä.

- Nenä maassa kapuloille ja nosti väärän. Avustettuna toi oman. Seuraavalla kerralla sellanen treeni, että saadaan onnistuminen kisatilanteessa. Oikeella tiellä ollaan, mutta treeniä alle.

Lopuksi Riitalta palautettu liikkeistä (kommentit lisätty liikkeiden perään). Sain kyllä taas paljon ajateltavaa, mutta siltikin suurin virheiden paljastaja oli video.

Treenien jälkeen käytiin tekemässä Nattalle ruutu viereiselle nurtsille. Ekaa kertaa tehtiin ruutu uudella systeemillä ja se toimi kuin unelma. Sinne ruutuun se koira upposi ilman mitään ongelmia.