Torstaina oli vuorossa tokokurssin neljäs kerta.

Ekana liikkeenä oli vuorossa hyppy. Hyppyä ruvettiin treenaamaan kuten leirillä eli aluksi loppu, sitten alku ja lopuksi kokonaan. Nyt Natta malttoi hyvin hypätä hypyn takasinpäin. Aluksi ei kuitenkaan tajunnut tulla sivulle. Parin kerran jälkeen vaihdettiin tähän sivulle käsky, niin johan pikku belgikin tajusi mitä pitää tehdä.
Tämän jälkeen otettiin hypyn alku. Natta hyppäsi hyvin, kääntys nätisti, mutta sitten neiti keksi mennä maahan. Koskaan, ikinä, never ever ei olla otettu hypyn jälkeen maahamenoa, joten enpä tiiä mistä tuonkin keksi. Tämän jälkeen mun piti avustaa käden kanssa, että neiti tiesi mitä pitää tehdä. Mun pitää antaa Nattan kunnolla kääntyä ja pysähtyä ennen kuin annan sen istu käskyn. Mikään kiire ei ole.Siinä vaiheessa mä olin ite ihan pihalla, enkä tehny mitään oikein. Saatiin kuin saatiinkin lopulta treeni onnistumaan. Nyt vahvistetaan hypyn takana istumista ja parin treenin jälkeen tehdään sitten liike kokonaisena. Hyvällä mallilla kuitenkin on.

Tokana liikkeenä oli luoksetulo stopin kanssa. Tämähän aiheutti leirillä ongelmia sen takia, että Natta tuli todella hitaasti. Nyt tehtiin aluksi ihan oma suoritus. Vauhti oli taas hidas (mutta nopeempi kuin leirillä), mutta stoppi oli ihan loistava. Natta pysähtyi kuin seinään. Olen nyt vaihtanu siihen pysähdys sanan ja se näyttää toimivan. Jatkossa en enää jättäessä sano sitä paikkaa vaan jätän vaan Nattan istumaan. Treeneissä otetaan vaan vauhtiluoksetuloja ja lenkillä sitten niitä stoppeja. Kun Natta on saanut oman varmuuden takasin yleisissä treeneissä, niin sitten otetaan taas sekasin noita kaikkia. Pari kertaa ja tuokin on kunnossa.

Itekseen otettiin sivussa noutoa ja kapulan nostoa. Tällä kertaa palkkasin sen uuden jee-jee lelun kanssa. Natta nosti kapulan todella nopeesti ja oli todella innokas. Natta suostui jo ihan kivasti kävelemään kapulan kanssa. Lopuksi otettiin vielä kapula suussa sivulla istumista. Nattan mielestä kapula ei ollut yhtään yök, vaan ihan jees.

Lopuksi vielä paikallaolo. Natta jäi todella nätisti paikalleen, eikä yhtään pälyillyt ympärilleen. Natta oli varman ja vakaan olonen. Natta ei edes yrittänyt tällä kertaa mennä lonkka-asentoon. Jes. Noin 10 sekuntia ennen kuin aika loppui taivas repesi ja vettä rupesi tulemaan yht'äkkiä kaatamalla. Tätä pikku belgi ei kestänyt vaan nousi seisomaan, mutta ei lähtenyt. Sanottiinkin sitä, että toi oli ihan uus tilanne taas. Kun koirat jätettiin paisto aurinko. Eri asia olisi ollut se, jos koko ajan olisi satanut. Tollasiakin pitää treenata.

Noiden torstai treenien ansiosta olen ruvennu luottamaan Nattaan huomattavasti enemmän. Enää en liikeiden välissä pidä sitä kiinni, vaan laitan Nattan maahan. Tää on toiminu hyvin ja nyt luotan tuohon koiraan paljon enemmän.

Yhdet kisat olen jo alustavasti kattonu. Pitää maanantaina soitella, että onko tilaa.
Eeva, mites sen pentu asian laita on?