Vuoden ekat tokokisat olivat vuorossa sunnuntaina. Ennen kisoja mua jännitti ihan tajuttomasti ja olin vähällä perua koko kisat. Vanhemmat saivat kuitenkin ylipuhuttua kisoihin.

Natta oli suoritus vuorossa loppu vaiheessa, mutta koska luokassa oli suhteellisen vähän osallistujia, niin odotusaika ei ollut pitkä. Jo kisapaikalle tullessa Natta kävi ihan älyttömillä kierroksilla ja siihen yhdistettynä oma jännitys ja epävarmuus, niin soppa oli valmis. Kuitenkin ihan mukavasti selvittiin.

Tuloksena tällä kertaa keskeytys noudon jälkeen. Tuomarina oli Ilkka Sten.

Loput osa-alue pisteet laitan kunhan tuon loput tavarat tiistaina Turkuun.

Paikallaolo 9,5
Seuraaminen 8
Liikkeestä maahanmeno
Luoksetulo 7
Liikkeestä seisominen 8
Nouto 6


Ekana oli kuitenkin vuorossa paikallaolo. Tätä ehkä jännitin eniten, koska ite en pysty siihen vaikuttamaan mitenkään. Natta kuitenkin jäi hyvin levollisesti paikallaan. Koko kolmen minuutin aikana oli kuulemma ollut rauhallinen ja varman oloinen. Oli kuitenkin taas jossain vaiheessa mennyt lonkka-asentoon. Koiran luo palatessa Natta ei noussut ekalla käskyllä istumaan, mutta tuomari ei tätä huomannut. Verotti muitenkin tosta asennonvaihdosta 0,5 pist.

Seuraavana oli vuorossa seuraaminen. Natta kävi ihan älyttömillä kierroksilla koko ajan. Jo liikkeelle lähdettäessä Natta edisti ja jouduin antamaan toisen käskyn, että malttoi rahoittua. Tämän jälkeen tekeminen ja kontakti olivat tosi kivan olosta. Täyskäännös olis voinu olla parempi.

Seuraavana oli vuorossa liikkeestä maahanmeno. Taas liikkeelle lähdettäessä Natta meinasi edistää, malttoi kuitenkin hidastaa tahtia ja tämän jälkeen seuraaminen oli ihan kohtuullista. Maahanmeno oli ehkä hivenen hidas, mutta paljon nopeampi kuin kisoissa ennen. Taaksemeno onnistu myös kisoissa.

Seuraavana sitten vuorossa luoksetulo. Natta malttoi jäädä tosi hyvin paikalleen. Käskyn jälkeen lähti tulemaan todella kovaa vauhtia (ei siis mitään turhaa hidastelua). Käskyn jälkeen kyllä pysähtyi, mutta pysähdys tuli hieman pitkäksi. Pitää saada ne jarrut toimimaan myös noin kovasta vauhdista....

Liikeestä seisomisen alussa taas seuraaminen oli "yli-innokasta". Hyvin kuitenkin pysähtyi paikalleen ja taaksemenokin onnistui tosi hyvin kisoissa.

Meijän vikana liikkeenä oli sitten vuorossa nouto. Tätä liikettä jännitin ite tosi paljon, koska se on vielä niin kesken. Natta lähti kapulalle todella vauhdilla, syöksyi kapulaan kiinni niin että koko kuonokin meni hiekan alle. Palautus oli hidas ja noin 3 metriä ennen mua tiputti kapulan maahan. Toisella käskyllä kuitenkin nosti kapulan ja toisen suoraan sivulle. Olen tosi tyytyväinen, että nouto onnistui noinkin hyvin kisoissa. Natta nouti sen hiton kapulan.

Tämän jälkeen tapahtui jotain; otin Nattaa hieman liian kovin kiinni, paineistui noudosta tms. ja Natta sai tästä hepulit. Lähti juoksemaan vaan ympyrään. Juoksi noin 20 metrin päähän musta ja teki tyypilliset temput eli ei antanut ottaa itteään kiinni. Tässä vaiheessa sanoin, että homma loppuu tähän. Natta ei saa oppia sitä, että kisoissa saa tehdä noin. Nyt on jo oppinut, että koska nouto on yök, sen jälkeen saa lähteä karkuun.

Tällä hetkellä mulla ei ole välinettä purkaa tuota tilannetta. Pitäisi saada joku keino, että Nattan saisi tulemaan luokse. Ennen autto Nattan maahanlaittaminen, mutta nyt on oppinut sen että sen jälkeen joutuu kiinni. Tätä on nyt tapahtunut enemmän juuri noutotreenien jälkeen. Kisoissa on aikasemmin tapahtunut vaan sillon alussa kesäkuussa. Pitäisi keksiä/saada joku keino tuohon. En haluais enää pilata kisoja Nattan hepuleiden takia.

Että näin tällä kertaa. Vaikka kisat päättyi miten päättyi. Olen kuitenkin tyytyväinen Nattan toimimiseen kisoissa ja siihen, että into on lisääntynyt kisoissa huomattavasti. Hyvällä mielillä jäädään kisatauolle ja palataan taas kisoihin syksyllä.