Kyllähän sitä hieman hullu pitää olla, kun vapaapäivänä lähtee kuuden aikaa ajamaan Kangasalalle kisoihin. Onneksi äiti lähti reissuun mukaan, niin oli seuraa ja toinen kuski matkasta.

Jollain heikkona hetkenä lupauduin Nattan kanssa lähtemään mukaann belgiyhdistyksen joukkueeseen. Ennen kisoja ei suuremmin jännittäny, mutta lauantai aamuna tiesi taas sen, että kisoihin ollaan menossa. Yöllä en saanu juurikaan nukuttua, aamulla syöminen oli hankalaa ja vessassakin sai ravata ihan ahkeraan. Kisapaikalle kun päästiin niin jännitys laantui huomattavasti.

Nattan kanssa päästiin onneksi suoritus vuoroon aika alussa, mikä oli sinäänsä onni, koska odottelua ei paljon tullut. Juuri ennen kehää, rupesi paniikki iskemään mutta onneksi äiti sai palautettua mut taas maantasalle.

Pisteitä tuli 169,33 eli 1-tulos ja sijoitus oli 16. ja ilmoittautuneita avo-luokan koiria oli 95.

Pisteet

Paikallaolo 10 pist (30 pist.)
Seuraaminen 8 pist (16 pist.)
Liikkeestä maahanmeno 9 pist (18 pist.)
Luoksetulo 6 (18 pist.)
Liikkeestä seisominen 9 ½ (19 pist.)
Nouto 10 pist (20 pist.)
Kaukot 8 pist (24 pist.)
Hyppy 8 pist (16 pist.)
Kokonaisvaikutelma 9/8/8 eli keskiarvo 8,33

Ekassa kehässä oli liikkeinä paikallaolo ja nouto.

Paikallaolossa mä jännitin ite ihan sikana. En suinkaan sitä, että Natta sieltä lähtisi vaan sitä, että joku muu tulee nostamaan Nattan sieltä tai tapahtuu jotain muuta. Maahan Natta meni inan hitaasti ja jäi varmasti. Kuulemma oli ollut ihan levollisesti ja skarppina paikalla. Vaikka yksi koira nousi, niin ei välittäny siitä. Istumaan nousu oli hyvä.

Paikallaolon jälkeen jännitys purkaantui ihan järkyttävänä tärinänä. Onneksi äiti otti Nattan siitä hetkeksi, niin sain omat hermoni kasattua. Kiitos vaan Arjallekin! Hymy

Tämä jälkeen mentiin tekemään nouto. Natta lähti hyvin laukalla ja nosti kapulan hyvin. Palautus oli ihan surkee. Tuli ravilla ja katteli ympärilleen. No, joo en mä tosta olis 10 antanu edes hyvänä päivänä. a045.gif 8 tai 7 olis ollu ehkä lähempänä oikeampaa tulosta.

Tokassa kehässä oli seuraaminen, liikkeestä maahanmeno ja hyppy.

Seuraamisessa Natta lähti ihan hyvin liikkeelle. Kontakti ja paikka säilys ihan hyvin. Käännökset oikeelle ja täykkärit mä sitten lahjakkaasti mokasin ite. Täyskäännöksissä en osannu päättää, että miten ne teen ja ne menikin ihan surkeesti. Tuomari sanos, että jalkaohjasin Nattaa, mikä voi pitää hyvin paikkaansa. Perusasennot oli tosi hyvät. Voi kun sais omaa päähänsä vaan taottua oikean tavan tehdä ne käännökset. Ehkä ne sitten rupeiskin sujumaan. Tyhmä, mikä tyhmä. Koira osaa, mutta ohjaaja ei. p030.gif

Seuraavaksi liikkeeä maahanmeno. Valmisteleva oli hyvä, maahanmeno hyvä, mutta olis voinu olla nopeempi. Perusasentoon nousu hyvä. Mä olin ihan varma, että Natta olisi menny istumaan, mutta pitäis vaan luottaa siihen koiraan taas enemmän.

Vikana liikkeenä oli hyppy. Natta ei ennakkoon blokannu hyppyä ollenkaan. Tai siltä musta tuntus. Lähti kuitenkin hyvin käskyllä, istu ihan ok ja hyppäsi hyvin takasin. Perusasento oli kuitenkin vino, joten siitä pisteet.

Vikassa kehässä oli luoksetulo, liikkeestä seisominen ja kaukot.

Luoksetulossa ekan pätkän tuli vauhdilla, stoppi meni piiiitkäksi. Mietin jo itekin, että tuleeko nytkin läpi, mutta pysähtys. En uskaltanu antaa toista käskyä, koska muuten olis menny nollille koko liike.

Liikkeestä seisominen oli hyvä. Takasin päin tultaessa miettin koko ajan, että menen tarpeeksi läheltä. Kaikki energia meni siihen, enkä pystyny täysillä keskittymään. Istumaan nousu oli hyvä.

Vikana sitten kaukot. Maahanmeno käskyn annoin liian voimakkaasti ja ajattelin jo, että sinne se jumittuu. Ei kuitenkaan. Teki vaihdot ihan jees. Olis vaan voinu nousta paremmin ja inan reippaammin. Pääsin kuitenkin vapauttamaan hyvin Arjalle, jolla oli meijän superpalkka.

Siis, ihan perus varmaa tekemistä Nattalta. Ei mitään huikaisevan hyvää, mutta ei mitään huonoa. Ne virheet Natta teki, mitkä on treeneissäkin tehny. Videolta näkee sitten paremmin, että mitä kaikkea siellä tapahtuu. Oma kamera jäi Vantaalle, joten kuvia meijän ekoista ja vikoista sm-kisoista ei ole. No, pitää yrittää ottaa Raumalle mukaan.

Tyytyväinen olen kuitenkin, että tuli lähdettyä. Eli kiitos vaan Heidille ja äitille, että ylipuhuivat meijät mukaan ja äitille kaikesta avusta kisapailla. Ja kiitos meijän joukkuekamuille kivasta seurasta kisapaikalla ja Arjalle avusta. Unohtamatta Kirsiä, joka on tsempannu ja auttanu meitä treeneissä.  a055.gif Ilman teitä, me ei oltais selvitty hengissä.

Loppupäivän ajan ehtisin sitten kattelemaan muidenkin suorituksia. Tosin tuttuja oli niin paljon paikalla, että kaikkia en ehtiny kattomaan.

Onnittelut kuitenkin Hennalle ja Astridille hienosta 1-tuloksesta ja tietenkin Heidille ja mun suosikki belgille Metelle hienoista tuloksista.

Kisapäivästä tuli yllättävän pitkä, sillä kotio päästiin lähtemään vasta klo 18 jälkeen.

Sunnuntaina aamulla onneksi sai nukuttua hieman pidempään, ennen kuin pakkasin Tempon ja Nattan autoon ja lähdetiin kattelemaan tokon finaaleja. Kyllä ne vaan hienosti noi huiput tekee ja paljon ideoita sain.

Kisoissa nähtiin myös Nattan veljen omistaja. Oli kyllä kiva nähdä pitkästä aikaa. Anne kattos meijän tekemistä hieman ja sain hyviä vinkkejä ihan toko-ihmiseltä. Kisoissa törmäsin myös Outiin, joten sain hyvät tunnari vinkit. Harmi vaan, että meijän tunnarit jäi Turkuun.

Kiva, mutta raskas viikonloppu. Nyt pääsi onneksi töihin lepäämään ja suunnittelemaan tulevia treenejä.