Tämän viikon treenattava liike on ollut nouto puukapulalla. Maanantaina kun rupesin treenaamaan sitä, niin Natta oli todella innoissaan jo siinä vaiheessa kun kaivoin kapulan repusta.

Treenaaminen alotettiin aluksi pikku kapulalla, niin että aina kun Natta otti kapulan suuhun, niin tuli naksu ja nanna. Innostus kapulaan oli kova. Näitä toistoja otettiin noin 10 kpl. Sen jälkeen otin toisen 10 sarjan isolla kapulalla ja siinäkin intoa riitti. Kapula ei ollut enää yök, vaan se oli maailman kivoin asia. Jätettiin maanantaina treenit tähän.

Tiistaina harjoiteltiin kapulan kanssa edessä istumista sekä yhden askeleen siirtymisiä. Pienellä kapulalla Nattan ote ei ole paras mahdollinen, mutta todella nätisti jaksaa istua lähellä. Isolla kapulalla ote on paljon parempi ja siirtymisestkin onnistuu. Natta pystyy hyvin pitämään päätä "ylhäällä", mikä oli aikaisemmin hankalaa.

Keskiviikkona otettiin jo kapulalle menoja. Tämä nyt sitten tuotti ongelmia. Pienellä kapulalla meno oli innokasta ja kapula nousi hyvin maasta, mutta isolla Natta sanoi taas yök. Palattiin isolla kapulalla askel taaksepäin eli naksu ja nanna, kun kapula nostettiin. Eli isolla ei vielä kannata ottaa menemisiä, vaan treenataan  nyt niitä nostamisia.

Torstaina otettiin pienen kapulan kanssa pitempiä matkoja kävelemistä. Tosi helposti Natta tiputtaa kapulan, jos menee matka liian pitkäksi. Pieni kapula kuitenkin nousee maasta paljon innokkaammin kuin mitä iso kapula.

Nyt kun olen näin pienissä paloissa treenannut noutoja ja oikeesti ajatellut, että mitä siinä tapahtuu ja mistä meijän ongelmat johtuu, niin uskon löytäneeni sen syyn. Eli kapula on Natta mielestä ihana, mutta sen tuominen mulle on se yök, juttu. Kun harjoteltiin noita siirtymisiä pidemmillä matkoilla niin Natta jäi helposti parin kolmen askeleen päähän eikä suostunut tulemaan lähemmäksi. Kuitenkin jos on jo valmiiksi edessä istumassa, niin tulee tosi nätisti (ehkä hieman hitaasti) eteen istumaan.
Vinkkejä otetaan mielellään vastaan!!!

Illalla otetaan pieni kapula lenkille mukaan ja kokeillaan sitä ulkona. Saa nähdä miten menee.