Viikonlopun ja alku viikon aikana on keretty treenaamaan kaikkea mahdollsita.

Lauantai

Agilitykisat Lapualla. Tempo ja Topi oli kisaamassa ja Natta oli paikalla turistina. Natta oli koko päivän ajan tosi reipas, eikä vierastanut ketään.

Kisoijen aikana tein viereiselle pellolla Nattalle lyhyen jäljen. Natta jäljesti tosi nätisti ja nenä pysys lähes koko matkan ajan maassa. Välillä piti jäädä ihmettelemään muita koiria ja ihmisiä. Täytyy vaan ruveta enemmän treenaamaan häiriönalaisena, koska näyttää siltä että Natta ottaa paineita pienestäkin häiriöstä.

Eilen sitten käytiin Katin kanssa tekemässä jälki Piikkiön metsään. Nattalle tein tällä kertaa suht pitkän suoran jäljen. Tein jäljen hyväksi havaitulla tavalla eli jäljellä ei ollut makupaloja. Puoleen väliin jälkeä piilotin lelun ja jäljen loppuun piilotin toisen lelun. Natta lähti taas tosi nätisti tekemään töitä. Meno ei kuitenkaan ollut mitään jatkuvaa, koska aina välillä Nattan piti jäädä kuuntelemaan koirien haukuntaa ja muitakin ympärillä kuuluvia ääniä. Nenä kuitenkin pysyi tosi nätisi koko ajan päässä ja meno oli muutenkin paljon tasasempaa ja rauhallisempaa kuin aikasemmin. Molemmat lelut Natta paikansi ja ilmasi hyvin eli uskallan kokeilla jäljellä jatkossa muitakin esineitä. Olin tosi tyytyväinen Nattan työskentelyyn koko jäljen ajan. Kyllä siitä jälkikoira tulee... ja miks ei muutakin :)

Treenien päätteksi Natta kävi vielä uimassa kuraojassa. Kiitos Katille paljon, että on jaksanut käydä meidän kanssa jäljellä ja hyvistä neuvoista.

Ennen jälkeä otin Nattan kanssa hieman tottista. Rupesin juttelemaan, että en saa Nattan seuraamista toimimaan. Nattan ongelmahan on se, että Natta menee helposti poikittais sivulla. Kokeiltiin useita eri tapoja. Lopulta taisi löytyä se oikea tapa eli Nattan kanssa tehdään loivaa kaarrosta vasemmalle. Kun katsekontakti pysyy ja Nattan on suorassa niin silloin palkataan. Ruvetaan nyt sitten treenaamaan tällä tavalla ja katotaan mitä siitä tulee. Illalla lenkillä otettiin vielä parit maahanmeno harjotukset. Vauhtia siihen pitäisi saada lisää.

Kotimatkalla käytiin vielä juoksemassa pari kertaa putken läpi sekä ottamassa pari pujottelun aloitusta.